Participem a les ponències d’Hostelco

Noticia

La passada setmana vam tenir la oportunitat de participar al programa d’activitats de l’ Àrea de Restauració en Col·lectivitats d’Alimentaria & Hostelco, un espai exclusiu i referent que va esdevenir un punt de trobada per a professionals del sector de la restauració social i col·lectiva.

El dilluns 18 de març a les 15.30h vam portar a debat la problemàtica del malbaratament alimentari a les residències geriàtriques en una taula rodona on van participar Anna Pons, Tècnica d’Acreditació i Suport a la Inspecció de Serveis Socials, Antoni Vidal, Director d’Operacions de l’Associació Catalana de Recursos Assistencials ACRA, Marta Galindo, Infermera del Sector Sociosanitari al Grup Lantus i Mercè Saltor, gestora comercial de la nostra casa com a moderadora.

El malbaratament alimentari és una qüestió rellevant que té implicacions econòmiques, ambientals i socials significatives. A Catalunya, per exemple, representa una despesa d’unes 265.000 tones d’aliments anuals, és a dir, uns 35 kilograms per persona i any. 

Durant el col·loqui es van tractar temes com l’afectació que suposa l’aplicació de la llei 3/2020 de l’11 de març, de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentari als centres geriàtrics com a contrapunt a la mitjana de kilocalories i gramatges mínims que estipula la normativa vigent, la possibilitat de reduir la ingesta d’aliment d’alguns residents en funció de la seves necessitats particulars aplicant l’Atenció Centrada en la Persona o la manca de finançament al sector d’atenció a la gent gran.

El dimarts 19 de març a les 13.45h, Blanca Cortés, una de les nostres dietistes-nutricionistes va participar juntament amb Aridane Rivero, Xef Corporatiu de Gallina Blanca en una demostració culinària amb degustació on es va fer una proposta rentable i segura per cuinar dietes basals i específiques.

Amb la tècnica de la cuina d’assemblatge i un assortit de productes específics baixos en sal i lliures d’al·lèrgens van preparar un menú de sabor i aspecte casolà que va demostrar que, amb els productes adients, es pot garantir la qualitat nutricional, la seguretat alimentària i la eficiència a la cuina en entorns especialitzats en restauració social.

Notícies relacionades

Celebrem 75 anys!

Central Borne ha complert 75 anys, i per celebrar-ho el passat 13 de juny ens vam reunir a l’espectacular Mirador de Sant Just en una

Saber-ne més »